15'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 21'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο μαϊντανού
Για τα σουβλάκια ψαριού
Διαδικασία
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φιστίκια και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
- Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο επιπλέον ώστε να γυρίζουν τα μαχαίρια.
- Αφήνουμε το πέστο μαϊντανού στην άκρη.
- Αλείφουμε τους κύβους του ψαριού με το ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε 12-16 σουβλάκια.
- Βάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, σε ένα από ψηλά ράφια, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ξεφουρνίζουμε τα σουβλάκια και, όπως είναι ζεστά, τα αλείφουμε με λίγο από το πέστο και τα σερβίρουμε.
- Το υπόλοιπο πέστο το βάζουμε χωριστά σε μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όσο θέλει στα σουβλάκια του.
Συνοδεύουμε με
- Ψωμί χωριάτικο ή ρύζι parboiled πιλάφι και αγγουροσαλάτα ή φρέσκια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.