Συνοδεύουμε με αγγουροσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

15' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 21 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο μαϊντανού

Για τα σουβλάκια ψαριού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φιστίκια και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
  2. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο επιπλέον ώστε να γυρίζουν τα μαχαίρια.
  3. Αφήνουμε το πέστο μαϊντανού στην άκρη.
  4. Αλείφουμε τους κύβους του ψαριού με το ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε 12-16 σουβλάκια.
  5. Βάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, σε ένα από ψηλά ράφια, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Ξεφουρνίζουμε τα σουβλάκια και, όπως είναι ζεστά, τα αλείφουμε με λίγο από το πέστο και τα σερβίρουμε.
  7. Το υπόλοιπο πέστο το βάζουμε χωριστά σε μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όσο θέλει στα σουβλάκια του.
  8. Συνοδεύουμε με: Ψωμί χωριάτικο ή ρύζι parboiled πιλάφι και αγγουροσαλάτα ή φρέσκια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών