5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα σπαγκέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για 2 - 3 λεπτά ίσα να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τις ελιές πράσινες, την κάππαρη και τις σαρδέλες. 
  5. Ανακατεύουμε με προσοχή να μη διαλυθούν οι σαρδέλες, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών