ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακόρυζο με πέστο άνηθου και καρύδιαΣπανακόρυζο με πέστο άνηθου και καρύδια
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια, σοτάρουμε στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ροζέ από Tempranillo.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών