30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 5

Για το σπανακόρυζο

Για το πέστο άνηθου

Διαδικασία

Σπανακόρυζο

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λαδωθεί. Ρίχνουμε 400 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.

Πέστο άνηθου με καρύδια

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα.
  2. Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Μυστικά

Ελληνική γεύση και αξεπέραστη απόλαυση! Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις καλύτερες σοδειές της ελληνικής γης. Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, περιέχει όλη τη μοναδικότητα και ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιόλαδου. Με πλούσια, γεμάτη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα, μετατρέπει ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες.

Συνταγές με Καρύδια

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών