30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 5Για το σπανακόρυζο
Για το πέστο άνηθου
Διαδικασία
Σπανακόρυζο
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λαδωθεί. Ρίχνουμε 400 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.
Πέστο άνηθου με καρύδια
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.