ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτοΛαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σύγλινο σε 1/2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
  2. Το βγάζουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και το καρότο για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάχανο, το μπούκοβο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα 2/3 του ζωμού λαχανικών, τη δάφνη και το θυμάρι και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε λίγο ακόμη ζεστό ζωμό και βράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη ζωμό.
  7. Τέλος, ρίχνουμε την πάπρικα, το σύγλινο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά.
  9. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άνηθο και σερβίρουμε.

Πίνουμε ένα κρητικό Δαφνί ή ένα Λημνιό Χαλκιδικής.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών