Την Άνοιξη δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στα σπαράγγια!

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να «μαραθούν». Περιχύνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να μαριναριστούν. Τα στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρώς ένα τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το ψωμί για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρουτόν, τα κουκουνάρια, το ξύσμα, το χυμό, το θυμάρι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών