ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαράγγια με μυρωδικά, τραγανό κρεμμύδι, πέστροφα και αυγόΣπαράγγια με μυρωδικά, τραγανό κρεμμύδι, πέστροφα και αυγό
30' προετοιμασία
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαράγγια με μαριναρισμένο κρεμμύδι αρχικά βάζουμε, σε ένα μπολ, τα κρεμμύδια.
  2. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να «μαραθούν».
  3. Περιχύνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να μαριναριστούν.
  4. Τα στραγγίζουμε.
  5. Στο μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρώς ένα τηγάνι.
  6. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το ψωμί για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  7. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
  8. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
  9. Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  10. Ρίχνουμε τα κρουτόν, τα κουκουνάρια, το ξύσμα, το χυμό, το θυμάρι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και σερβίρουμε τα σπαράγγια με μαριναρισμένο κρεμμύδι.

Μυστικά

* Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια: Κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών, για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών