ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπετζοφάι πηλιορείτικοΣπετζοφάι πηλιορείτικο
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπετζοφάι πηλιορείτικο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και τα σκεπάζουμε να διατηρηθούν ζεστά.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο καυτερό πιπέρι και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ρίχνουμε το κρασί. αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών