
20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπετζοφάι πηλιορείτικο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και τα σκεπάζουμε να διατηρηθούν ζεστά.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο καυτερό πιπέρι και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ρίχνουμε το κρασί. αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.