ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζμπεργκερ με κιμά γαλοπούλαςLight τσίζμπεργκερ με κιμά γαλοπούλας
40' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βάζο των 600 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπιτική κέτσαπ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το ξύλο κανέλας, τον κόλιανδρο και την πιπερίτσα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να σκορπίσουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί τόσο, ώστε ο όγκος να μειωθεί στο μισό.
  5. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε τον βασιλικό.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα στον πολυκόφτη και χτυπάμε επίμονα και αρκετά λεπτά, ώστε να πολτοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  7. Αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει και να μοιάζει με ρευστή κρέμα.
  10. Ξαναδειάζουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά για να γίνει εντελώς λεία η σάλτσα.
  11. Διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο, τουλάχιστον για 3 μήνες, στο ψυγείο.

Μυστικά

Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών