30' παρασκευή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Κομμάτια: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σταφύλι σε καλαμάκι σαν κάμπια, πρώτα πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  2. Τα καθαρίζουμε κρατώντας μόνο τις ρώγες.
  3. Περνάμε τις ρώγες μία-μία σε καλαμάκια για σουβλάκια κάθετα, δηλαδή όχι από το σημείο που κρατιούνται στο τσαμπί.
  4. Γεμίζουμε σχεδόν ολόκληρα τα ξυλάκια, μέχρι ένα σημείο που να μπορούμε να τα κρατάμε.
  5. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  6. Με αυτή ζωγραφίζουμε στην πρώτη ρώγα από κάθε καλαμάκι μάτια και στόμα, χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα.
  7. Πάνω στα μάτια κολλάμε δύο σταγόνες σοκολάτας.
  8. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τα σταφυλοσουβλάκια για λίγο στο ψυγείο.

Μυστικά

Αφού περάσουμε τις ρώγες στα σουβλάκια και πριν βάλουμε τη λευκή σοκολάτα, καλύτερα να τα ξεπλύνουμε και να τα σκουπίσουμε, γιατί από το τρύπημα οι ρώγες θα έχουν βγάλει χυμούς και θα κολλάνε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών