20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ξύσμα του 1 πορτοκαλιού και το χυμό του.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και 2 κ.σ. από τη σάλτσα σόγιας, ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.
  3. Καθαρίζουμε καλά τα άλλα 2 πορτοκάλια. Τα κόβουμε στη μέση, στη συνέχεια σε φέτες 1 εκ. και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ, το ζωμό και 2 κ.σ. κρύο νερό. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
  5. Με σπρέι λαδιού ψεκάζουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή ένα γουόκ, αν έχουμε) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε το μοσχάρι σε δόσεις, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  7. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, δυναμώνοντάς την. Προσθέτουμε το μείγμα των λαχανικών και 2 κ.σ. κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο (πρέπει να μείνουν αλ ντέντε).
  8. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το μοσχάρι μαζί με τους χυμούς που άφησε στο πιάτο, το μείγμα του ζωμού και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας.
  9. Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  10. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως το stir fry με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, με το ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών