Δείτε πως φτιάχνουμε τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ, βήμα – βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… τη ζάχαρη…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… το μπέικιν πάουντερ…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… τη σόδα…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… το αλάτι

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… το γάλα…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… τα αυγά…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… το λιωμένο βούτυρο…

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

… και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ. Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Σερβίρονται ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.

20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αμερικανικά πάνκεϊκ, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.
  3. Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.
  5. Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  6. Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ.
  7. Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές.
  8. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  9. Σερβίρονται, τα αμερικανικά πάνκεϊκ, ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών