Δείτε πως φτιάχνουμε τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ, βήμα – βήμα:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… τη ζάχαρη…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… το μπέικιν πάουντερ…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… τη σόδα…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… το αλάτι
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… το γάλα…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… τα αυγά…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… το λιωμένο βούτυρο…
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
… και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ. Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
![Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα](//www.gastronomos.gr/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)
Σερβίρονται ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα βήμα
20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμερικανικά πάνκεϊκ, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.
- Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ.
- Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Σερβίρονται, τα αμερικανικά πάνκεϊκ, ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.