
40'
προετοιμασία
2 ώρες και 40'
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Βάση
Γέμιση
Σιρόπι
Διαδικασία
Για το σιρόπι
- Για τη σοκολατένια τούρτα με μπανάνες, βράζουμε για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Βρέχουμε τα παντεσπάνια περνώντας τα ελαφρά με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.
Για τη γέμιση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Την ενσωματώνουμε στο κρύο μείγμα κουβερτούρας ανακατεύοντας απαλά.
- Αφήνουμε τη σοκολατένια κρέμα στο ψυγείο να σταθεί για 40 λεπτά.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.
- Κόβουμε 2 από τις μπανάνες σε ροδέλες.
- Τις στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
- Απλώνουμε από πάνω μία στρώση σοκολατένιας κρέμας.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
- Κόβουμε τις άλλες 2 μπανάνες σε ροδέλες.
- Τις στρώνουμε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα. Δεν ισιώνουμε την επιφάνειά της, αλλά με ένα πιρούνι σχηματίζουμε κυματισμούς.
- Ιδανικά, κρυώνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προτού την κόψουμε.
Μυστικά
Μπορούμε να διακοσμήσουμε και την επιφάνεια με λίγες ροδέλες μπανάνες.