ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με ταχίνι και κορν φλέϊκςΜπάρες με ταχίνι και κορν φλέικς
25' προετοιμασία
16' ψήσιμο
Σύνολο: 41'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Για το σιρόπι

Διαδικασία

Για το σιρόπι

  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τις ταχινόπιτες

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
  2. Στο μεταξύ, χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ: το λάδι, το βούτυρο, το ταχίνι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια ταχύτητα για 1 - 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.
  4. Πασπαλίζουμε ανά διαστήματα τα τοιχώματα του κάδου με λίγο αλεύρι, μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες των 100 γρ. και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  6. Αραιώνουμε σε ένα μπολ λίγο ταχίνι με λάδι και αλείφουμε με αυτό τα χέρια μας. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης έτσι ώστε να μοιάζει με τηγανίτα.
  7. Διπλώνουμε τις άκρες κάθε «τηγανίτας» προς το κέντρο και στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ρολό.
  8. Βάζουμε τα ρολά στην κατάψυξη για 10 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  9. Μακραίνουμε με τον πλάστη κάθε ρολό ώστε να έχει μήκος 25 εκ. και στη συνέχεια το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο.
  10. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε πάνω τους σαλίγκαρους και τους ψήνουμε για περίπου 16 λεπτά.
  11. Μόλις βγάλουμε τις ταχινόπιτες από το φούρνο, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 38.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών