ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με κολοκυθάκια, άνηθο και ελιέςΤαλιατέλες με κολοκυθάκια, άνηθο και ελιές
40' προετοιμασία
22' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 2'

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως πρώτο πιάτο)

Διαδικασία

  1. Για τις «ταλιατέλεs» κολοκυθιού με μύδια και μαντζουράνα ξεκινάμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και ρίχνουμε το κρασί.
  4. Αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαντζουράνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  6. Σιγομαγειρεύουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  7. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  8. Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος.
  9. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
  10. Σκορπίζουμε το μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών