ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με ανάμεικτα μανιτάρια και εύκολη, ιδιαίτερη ζύμηΤάρτα με ανάμεικτα μανιτάρια και εύκολη, ιδιαίτερη ζύμη
40' προετοιμασία
40' ψήσιμο
45' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Για την τάρτα με χειμωνιάτικα λαχανικά ξεκινάμε με τη βάση και αλείφουμε 1 ταρτιέρα με διάμετρο 26 - 28 εκ. με το ελαιόλαδο.
  2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
  3. Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  4. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
  5. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 45 λεπτά.
  6. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι, μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Προσθέτουμε τον αραιωμένο νισεστέ και το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σέσκουλα, το καρότο, τη γλυκοπατάτα, τις ελιές, την κάππαρη, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Βγάζουμε τη φόρμα με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  3. Αλείφουμε τη βάση με το χτυπημένο ασπράδι, απλώνουμε το μείγμα της γέμισης και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια κουτάλα.
  4. Ψήνουμε την τάρτα για 40 - 45 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  5. Αν η επιφάνειά της αρχίσει να ροδίζει έντονα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σκεπάζουμε τη φόρμα χαλαρά με ένα φύλλο από αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το τέλος.

Ενα Ασύρτικο Σαντορινιό ή ένα κοσμοπολίτικο Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών