40'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη γέμιση:
Διαδικασία
Γέμιση
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αλατίζουμε αμέσως.
- Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε 100 ml χλιαρό νερό.
- Αχνίζουμε τα φασολάκια για περίπου 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να πιουν το νερό και να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τα αφήνουμε κατά μέρος, μέχρι να γίνουν χλιαρά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το κατίκι (ή το τσαλαφούτι), τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και άφθονο πιπέρι.
- Στραγγίζουμε καλά το χλιαρό μείγμα με τα φασολάκια, το ρίχνουμε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 - 28 εκ. ή 2 μακρόστενες φόρμες τάρτας.
- Απλώνουμε τη ζύμη κουρού πάνω στο χαρτί, εφαρμόζοντας καλά στα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στη ζύμη, ισιώνουμε την επιφάνεια και την καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Τη σερβίρουμε χλιαρή.