ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρύα τάρτα με αμπελοφάσουλα και λευκά τυριά
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση:

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. 
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αλατίζουμε αμέσως.
  3. Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε 100 ml χλιαρό νερό.
  4. Αχνίζουμε τα φασολάκια για περίπου 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να πιουν το νερό και να μαλακώσουν.
  5. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τα αφήνουμε κατά μέρος, μέχρι να γίνουν χλιαρά.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το κατίκι (ή το τσαλαφούτι), τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και άφθονο πιπέρι.
  7. Στραγγίζουμε καλά το χλιαρό μείγμα με τα φασολάκια, το ρίχνουμε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  9. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 - 28 εκ. ή 2 μακρόστενες φόρμες τάρτας. 
  10. Απλώνουμε τη ζύμη κουρού πάνω στο χαρτί, εφαρμόζοντας καλά στα τοιχώματα.
  11. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στη ζύμη, ισιώνουμε την επιφάνεια και την καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
  12. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  13. Τη σερβίρουμε χλιαρή.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών