ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με ανάμεικτα μανιτάρια και εύκολη, ιδιαίτερη ζύμηΤάρτα με ανάμεικτα μανιτάρια και εύκολη, ιδιαίτερη ζύμη
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με γραβιέρα Κρήτης, μανιτάρια και αγκιναράκια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190° C.
  2. Αλείφουμε καλά με λίγο από το ελαιόλαδο την ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  3. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη σφολιάτα, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, και την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
  4. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυναtή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  5. Ρίχνουμε τα αγκιναράκια, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, να στραγγίξουν τα περιττά υγρά και να κρυώσουν ελαφρώς.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπίπερο μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  7. Αδειάζουμε στη μισοψημένη σφολιάτα τα μανιτάρια με τα αγκιναράκια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών