ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι ΆνδρουΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι Άνδρου
40' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με σπανάκι και ανθότυρο, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 12- 15 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαραθούν και να μείνουν με το λάδι τους.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και 2-3 κουτ. σούπας νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  6. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να απλωθεί παντού και προσθέτουμε το αυγό, το ανθότυρο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
  3. Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Αδειάζουμε τη γέμιση στη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
  5. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη και να σφίξει η γέμιση.
  6. Σερβίρουμε την τάρτα κρύα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών