15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζέςΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε εκεί τα ντοματίνια για 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
- Ρίχνουμε το σουτζούκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τον παστουρμά, ανακατεύουμε απαλά και δημιουργούμε 4 κενά. Εκεί, σε κάθε κενό, σπάμε από 1 αυγό, προσέχοντας να μη χυθεί ο κρόκος.
- Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά το ασπράδι με τα αλλαντικά, τα τυριά και τα ντοματίνια.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 2 λεπτά, ώστε να γίνει ο κρόκος μελάτος και να λιώσουν τα τυριά.
- Σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.