ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανητό ρύζι με κολοκυθάκιαΤηγανητό ρύζι με κολοκυθάκια
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τηγανητό ρύζι με ανανά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόβουµε τον ανανά στη µέση κατά µήκος. Χρησιµοποιώντας ένα κουτάλι και ένα µαχαίρι ξεφλουδίσµατος, αφαιρούµε τη σάρκα και αφήνουµε δύο κελύφη µε σάρκα πάχους 1 εκ. Κόβουµε τη σάρκα του ανανά σε µικρούς κύβους. Βάζουµε τους µισούς σε ένα µπολ και τους κρατάµε στο ψυγείο για άλλη χρήση και τους άλλους µισούς σε άλλο µπολ για να τους χρησιµοποιήσουµε αργότερα.
  3. Τυλίγουµε τα φύλλα του ανανά σε αλουµινόχαρτο για να µην καούν.
  4. Βάζουµε τα κελύφη στη λαµαρίνα του φούρνου και τα ψήνουµε για 10-15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζουµε τον χυµό, έτσι ώστε να µην τρέξει στο τηγανητό ρύζι όταν το βάλουµε µέσα στα κελύφη.
  5. Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι.
  6. Ρίχνουµε το αυγό και ανακινούµε το σκεύος, έτσι ώστε να σχηµατίσουµε µια λεπτή οµελέτα.
  7. Μαγειρεύουµε για 2 λεπτά ή µέχρι να γίνει το αυγό και να ροδίσει ελαφρά η οµελέτα, την αναποδογυρίζουµε και την αφήνουµε να ροδίσει και από την άλλη. Τη βγάζουµε από το σκεύος και την αφήνουµε να κρυώσει ελαφρά.
  8. Την τυλίγουµε σε ρολό και κόβουµε σε λεπτές λωρίδες.
  9. Ζεσταίνουµε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο γουόκ ή στο τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  10. Προσθέτουµε τις γαρίδες, το ζαµπόν, το καλαµπόκι, τον αρακά, την πιπεριά και το τζίντζερ. Σοτάρουµε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή µέχρι να αλλάξουν χρώµα οι γαρίδες.
  11. Προσθέτουµε το µαγειρεµένο ρύζι, τη σάλτσα σόγιας και τους κύβους ανανά και ανακατεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά.
  12. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  13. Με ένα κουτάλι γεµίζουµε τα κελύφη του ανανά µε το τηγανητό ρύζι, και πασπαλίζουµε µε κάσιους και τις λωρίδες της οµελέτας.
  14. Γαρνίρουµε το τηγανητό ρύζι µε φέτες τσίλι και φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών