15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το τηγανητό ρύζι, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αδειάζουμε σε σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σείουμε το σκεύος ώστε τα αυγά να απλωθούν σε μία λεπτή στρώση και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
- Bγάζουμε σε ένα ξύλο κοπής, την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σουσάμι και τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει. Θέλουμε να κρατάνε ελαφρώς, να είναι τραγανά.
- Αλάτι καλό είναι να μη βάλουμε, γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Δοκιμάζουμε, βέβαια, και βάζουμε κατά το γούστο μας.
- Ρίχνουμε τη σόγια, το κρασί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τις ροδέλες ομελέτας και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να ζεσταθούν καλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.