ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚινέζικο τηγανητό ρύζι με αυγά, λαχανικά και σόγια σος (βίντεο)Κινέζικο τηγανητό ρύζι με αυγά, λαχανικά και σόγια σος (βίντεο)
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τηγανητό ρύζι, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αδειάζουμε σε σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σείουμε το σκεύος ώστε τα αυγά να απλωθούν σε μία λεπτή στρώση και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
  3. Bγάζουμε σε ένα ξύλο κοπής, την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  4. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σουσάμι και τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει. Θέλουμε να κρατάνε ελαφρώς, να είναι τραγανά.
  5. Αλάτι καλό είναι να μη βάλουμε, γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Δοκιμάζουμε, βέβαια, και βάζουμε κατά το γούστο μας.
  6. Ρίχνουμε τη σόγια, το κρασί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ροδέλες ομελέτας και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να ζεσταθούν καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών