Γιατί να παραγγείλουμε απέξω αυτό το αγαπητό σε όλους πιάτο; Το ετοιμάζουμε μόνοι μας με ποιοτικά υλικά και το απολαμβάνουμε σε μόλις 15 λεπτά, πιο σύντομα δηλαδή από το delivery.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Bράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. (Η συμβουλή του σεφ είναι ότι το κρύο ρύζι είναι το καταλληλότερο για τηγανητό, γι’ αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτό που μας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα.)
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν (αλάτι με φειδώ, γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή).
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ένα γουόκ, αν έχουμε) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο με το τζίντζερ και τον αρακά, για 1/2 με 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό, ώστε να πήξουν μεν, αλλά και να θρυμματιστούν (όπως στη στραπατσάδα).
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ρύζι, το σάκε και τη σόγια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να ζεσταθεί το ρύζι.
  5. Στο ποτήρι μας ένα φινετσάτο Viognier, ένα ελληνικό Gewurztraminer.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών