ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαντί γεμιστά με κιμά, σερβιρισμένα με γιαούρτιΜαντί γεμιστά με κιμά, σερβιρισμένα με γιαούρτιΥπάρχουν πολλών λογιών μαντί, αν και τα πιο γνωστά είναι τα γεμιστά, μπελαλίδικα ζυμαρικά, που θυμίζουν ψιλά τορτελίνια και σερβίρονται με γιαουρτοσκόρδο και λιωμένο βούτυρο με καυτερό μπούκοβο.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το φτωχικό μαντί του Μαρμαρά, σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα σκόρδα και το αλάτι.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε καυτά στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να μοσχομυρίζει.
  4. Το περιχύνουμε πάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε το φτωχικό μαντί του Μαρμαρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών