ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ με 3 κιμάδες με ανατολίτικα μπαχαρικά και πιπεριέςΚεμπάπ με 3 κιμάδες με ανατολίτικα μπαχαρικά και πιπεριέςΟ Τόμας στο ομώνυμο μαγαζί του στον Νέο Κόσμο έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη. Xρησιμοποιεί την ίδια συνταγή από την πρώτη στιγμή και δεν την αλλάζει, παρόλο που του αρέσει να πειραματίζεται.

20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κεμπάπ του Τομάς σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 2,5 εκ
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου, λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τοποθετούμε ακριβώς κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά και τα λίπη του ψησίματος.
  4. Παίρνουμε 10 μεταλλικές και πλατιές σούβλες (αν δεν έχουμε, παίρνουμε 20 καλαμάκια από μπαμπού και τα μουλιάζουμε σε νερό για λίγα λεπτά, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο) και περνάμε τα κεμπάπ, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας να κολλήσουν στις σούβλες.
  5. Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών