ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓκιούλμπασιΓκιούλμπασι
30' προετοιμασία
4 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Χαράσσουμε με κοφτερό μαχαίρι το αρνίσιο μπούτι ελαφρά με παράλληλες χαρακιές και το αλατίζουμε.
  2. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο, την πάπρικα και το ελαιόλαδο, και αλείφουμε με το μείγμα όλο το μπούτι, να καλυφθεί καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στερεώνουμε μια σχάρα σε ένα σχετικά βαθύ ταψί.
  4. Ρίχνουμε στο ταψί τον ζωμό και βάζουμε το αρνί πάνω στη σχάρα. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  5. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, καλύπτουμε το αρνί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να σκεπαστεί όλο το ταψί, όχι μόνο το κρέας.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε το αρνί για άλλες 3-3 1⁄2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ το αρνί και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο.
  7. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σουρώνουμε τα υγρά του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι.
  8. Βράζουμε τα υγρά σε δυνατή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να δέσουν και να σχηματίσουν μια ελαφριά σάλτσα.
  9. Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα ή τη βάζουμε σε μπολ δίπλα, ώστε να βάζει ο καθένας όση θέλει.

Rioja φυσικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών