ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚλασική τούρτα αμυγδάλουΚλασική τούρτα αμυγδάλου
30' προετοιμασία
6 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες

Υλικά

Κομμάτια: 8 - 10

Για το σιρόπι

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Για να φτιάξουμε τούρτα αμυγδάλου, αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι με κλειστό το καπάτι, το νερό και τη ζάχαρη, για 5 - 6 λεπτά (ο χρόνος μετράει αφού αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει).
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, αν θέλουμε, προσθέτουμε και την εσάνς πικραμύγδαλου.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι κατά μέρος μέχρι να έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε.

Τούρτα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, τα δύο κουτιά φυτική σαντιγί, για 6 – 8 λεπτά, να αφρατέψουν.
  2. Αφού αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Βάζουμε την κρέμα που φτιάξαμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, να σφίξει λίγο.
  4. Καβουρδίζουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, σε αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα. Προσεκτικά, γιατί μπορεί να αρπάξουν εύκολα.
  5. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά με το 1/3 από το σιρόπι – χωρίς να το μουλιάσουμε.
  6. Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα.
  7. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο παντεσπάνια και καλύπτουμε όλη την τούρτα και τα πλαϊνά με κρέμα και αμύγδαλα.
  8. Βάζουμε, την τούρτα αμυγδάλου, στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 7.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών