ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα νουγκατίνα-μαρέγκαΤούρτα νουγκατίνα-μαρέγκα
30' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Για την τούρτα με κρέμα σοκολάτας αρχίζουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα πτι μπερ και το βούτυρο.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα.
  3. Πιέζουμε το μπισκότο προς τα κάτω με την παλάμη μας, για να γίνει μια συμπαγής βάση.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  5. Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό).
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  7. Απομακρύνουμε από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση μπισκότου, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  9. Ζεσταίνουμε το τσέρκι με πιστολάκι για τα μαλλιά ώστε να ξεκολλήσει και το αφαιρούμε. Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια το κακάο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών