10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'
Υλικά
Κομμάτια: 10Διαδικασία
- Για την τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες, μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί και λιώνουμε τα 100 γρ. λευκή σοκολάτα. Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε απαλά με τα κορν φλέικς.
- Ακουμπάμε ένα τσέρκι 22 εκ. πάνω σε μια βάση για τούρτες ή σε μια ίσια πιατέλα, αδειάζουμε εκεί το μείγμα σοκολάτας, το ισιώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθεί.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να μην παραμείνει στη ζεστή κατσαρόλα, όπου θα αργήσει πολύ να κρυώσει.
- Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το παγωμένο νερό και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε και λιώνουν αμέσως.
- Ρίχνουμε μέσα τα 150 γρ. τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
- Για να κρυώσει πιο γρήγορα η κρέμα και να αποκτήσει καλύτερη υφή, τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο κρύο νερό και παγάκια.
- Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να δένει, και τότε την αδειάζουμε πάνω από τη βάση με τα κορν φλέικς, μέσα στο τσέρκι.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον (καλύτερα για 1 βράδυ), μέχρι να πήξει καλά η στρώση της πανακότας.
- Για να αφαιρέσουμε το τσέρκι εύκολα, το ζεσταίνουμε ελαφρώς με το πιστολάκι για τα μαλλιά ή με ένα φλόγιστρο.
- Σερβίρουμε την τούρτα πανακότα με φρέσκες φράουλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.