Μια εντυπωσιακή στην όψη τούρτα που γίνεται σε ψηλό τσέρκι, ώστε να χωρούν πολλές στρώσεις. Εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και να βάλετε λιγότερες στρώσεις υλικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα τσίζκεϊκΤούρτα cheesecake
1 ώρα προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για την τούρτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και λεμόνι, πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό για αρκετή ώρα, έως ότου μαλακώσουν αρκετά (ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα πιρούνι). Αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε τις άκρες τους, τα τεμαχίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις ίνες τους (αν έχουν) και τα πολτοποιούμε. Από την πούλπα λεμονιού ζυγίζουμε και κρατάμε 300 γρ. Βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα ζεσταίνουμε την πούλπα. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε στη σοκολάτα την πούλπα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 35°-40°C (τόσο ώστε να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας). Ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
  4. Ακουμπάμε ένα μικρό τετράγωνο τσέρκι με πολύ ψηλά τοιχώματα πάνω σε μια ίσια πιατέλα και βάζουμε μέσα τέσσερα μπισκότα πτι μπερ ή τόσα όσα χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος. Από πάνω στρώνουμε ένα μικρό μέρος της κρέμας και συνεχίζουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά.
  5.  Αφήνουμε την τούρτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και λεμόνι στο ψυγείο για τουλάχιστον 7 ώρες να παγώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε τετράγωνο τσέρκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό, προσπαθώντας να γεμίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον πάτο του με μπισκότα, χωρίς να αφήσουμε κενά (θα χρειαστεί να σπάσουμε κάποια μπισκότα για να γεμίσουμε τις τρύπες). Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε την τούρτα σε μεγαλύτερο, αλλά χαμηλότερο σκεύος, βάζοντας λιγότερες στρώσεις υλικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών