20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον φουρνιστό τραχανά με μανιτάρια και μετσοβόνε, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό.
- Όταν πάρει μία βράση, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα.
- Αδειάζουμε σε μέτριο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το μετσοβόνε και το βούτυρο.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Στο ποτήρι μας: Ένα Chardonnay!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.