ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανάς πικάντικος με λουκάνικαΤραχανάς με χωριάτικα λουκάνικα
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον φουρνιστό τραχανά με μανιτάρια και μετσοβόνε, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό.
  4. Όταν πάρει μία βράση, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα.
  5. Αδειάζουμε σε μέτριο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το μετσοβόνε και το βούτυρο.
  6. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

Στο ποτήρι μας: Ένα Chardonnay!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών