10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραχανά πικάντικο με λουκάνικα αρχικά, σοτάρουμε, σε ένα τηγανάκι σσε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και αλάτι.
- Όταν αρχίζουν τα υγρά να κοχλάζουν, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Σκορπίζουμε τα λουκάνικα μαζί με το λαδάκι τους, τη ρίγανη, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τον πικάντικο τραχανά με λουκάνικα.
Μυστικά
Αντί για λουκάνικα μπορούμε να βάλουμε μπέικον, απάκι ή μπόλικη θρυμματισμένη φέτα.
Ξινόμαυρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.