20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 ταψί διαμέτρου 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με λίγο αλάτι και τον τραχανά, σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πιεί το νερό, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να κρυώσει για 10 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε τον τραχανά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα τυριά, το ζαμπόν, τον μαϊντανό, τα 4 χτυπημένα αυγά και τα 60 ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. με το υπόλοιπο λάδι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τραχανά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Περιχύνουμε την πίτα με το τελευταίο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και η πίτα να αποκτήσει ωραία κρούστα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών