
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 1 ταψί διαμέτρου 30 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη τραχανόπιτα με ζαμπόν χωρίς φύλλο, ξεκινάμε βράζοντας σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με λίγο αλάτι και τον τραχανά, σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πιεί το νερό, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Βάζουμε τον τραχανά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα τυριά, το ζαμπόν, τον μαϊντανό, τα 4 χτυπημένα αυγά και τα 60 ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. με το υπόλοιπο λάδι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τραχανά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Περιχύνουμε την πίτα με το τελευταίο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και η πίτα να αποκτήσει ωραία κρούστα.