ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα, κουλουράκια, μαστίχαΠασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: για 1.200 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τα τραγανά σοκολατένια κουλούρια με ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  2. Το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170° C.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη και πλάθουμε μακριά και λεπτά μπαστουνάκια μήκους περίπου 30 εκ., τα ρολάρουμε ένα ένα στο σουσάμι και ενώνουμε τις άκρες τους, έτσι ώστε να σχηματιστούν στρογγυλά κουλούρια με διάμετρο 10 εκ.
  5. Μεταφέρουμε τα σοκολατένια κουλούρια στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Μυστικά

Επειδή τα κουλούρια δεν θα χωρέσουν σε μία λαμαρίνα, θα τα μοιράσουμε σε δύο. Μπορούμε να τα ψήσουμε ταυτόχρονα, βάζοντας τα ταψιά σε διαφορετικά ράφια και επιλέγοντας τη λειτουργία του αέρα. Στα μισά του ψησίματος θα αλλάξουμε θέση στα ταψιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT