ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡοδέλες πατάτας με κρεμμύδι & φέταΡοδέλες πατάτας με κρεμμύδι και φέτα
10' προετοιμασία
18' τηγάνισμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τριμμένες πατάτες στο τηγάνι με σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά βάζουμε, σε ένα μπολ, τις πατάτες, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  4. Ρίχνουμε τη μία δόση από το μείγμα με τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
  5. Μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Για να ψηθούν καλά, τις πιέζουμε με μια σπάτουλα να είναι όσο πιο επίπεδες γίνεται.
  7. Όταν είναι έτοιμη η μία δόση, τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση, προσθέτοντας πάλι λάδι.
  8. Σερβίρουμε τα «πιτάκια» πατάτας στα πιάτα με τζατζίκι με κρέμα σκόρδου, δυόσμο και αγγουράκια τουρσί.
  9. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με κυβάκια από το χθεσινό ψητό κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες (από βαζάκι), ψιλοκομμένες, και λίγη τριμμένη γραβιέρα, με την οποία πασπαλίζουμε τις τριμμένες πατάτες αμέσως μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών