φέτα ισορροπεί και ολοκληρώνει το σύνολο.
Φαγητό της θαλπωρής με ελάχιστα υλικά αλλά τόνους νοστιμιάς. Πρώτα ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις ροδέλες πατάτας και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι που χαρίζει έξτρα γλύκα στο πιάτο. Η αλμυρούτσικη
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι & φέτα, ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, πάχους 3-4 χλστ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και σκορπίζουμε θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας.
Μπίρα ή έναν ροδίτη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.