
1 ώρα
προετοιμασία
14 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες
Υλικά
Κομμάτια: 15-20Επικάλυψη
Διαδικασία
- Για τα vegan τρουφάκια "ferrero", σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την πραλίνα, τη σοκολάτα, το ηλιέλαιο και ελάχιστο αλάτι.
- Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει (όσο κρυώνει η λιωμένη κουβερτούρα θα στερεοποιείται).
- Παίρνουμε 1 κουτ. σούπας από το μείγμα, μπήγουμε στο κέντρο από 1 ολόκληρο φουντούκι και πλάθουμε στις παλάμες σε πρόχειρη μπαλίτσα, με γρήγορες κινήσεις για να μη ζεσταθεί από τα χέρια μας η σοκολάτα και αρχίσει πάλι να λιώνει.
- Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε μπαλίτσες με όλο το μείγμα. Ανάλογα με το μέγεθος, βγαίνουν 15-20 κομμάτια.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, αραδιάζουμε εκεί τις μπαλίτσες και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι οι μπαλίτσες να σφίξουν καλά.
Επικάλυψη
- Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα ένα βαθύ, μικρό μπολάκι.
- Καρφώνουμε κάθε μπαλίτσα που ετοιμάσαμε σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.
- Αφήνουμε τις μπαλίτσες ξανά στο ταψάκι με τη λαδόκολλα, μέχρι να στεγνώσει καλά η σοκολάτα της επικάλυψης, και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.