15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1½ φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φράουλες, σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
  3. Ρίχνουμε τις φράουλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
  4. Φυλάμε το τσάτνεϊ σε βαζάκι στο ψυγείο για 2 - 3 μήνες.

Μυστικά

Που το χρησιμοποιούμε:

  • Σε σάντουιτς με προσούτο ή άλλα εκλεκτά αλλαντικά (νούμπουλο, μανιάτικο σύγλινο, καπνιστό χοιρινό).
  • Σε σάντουιτς με στιβαρά ελληνικά τυριά (π.χ. πικάντικη γραβιέρα, κεφαλοτύρι, αλμυρούτσικο κασέρι) ή ως συνοδευτικό σε λευκά κατσικίσια τυριά.
  • Πλάι σε ψητά φιλέτα κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή κεφτεδάκια με κιμά πουλερικών.
  • Σε σος για πράσινες σαλάτες και ως συνοδευτικό σε πιάτα αλλαντικών.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών