ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣChutney μήλου με μουστάρδα και αστεροειδή γλυκάνισο
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: για 1½ φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φράουλες, σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
  3. Ρίχνουμε τις φράουλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
  4. Φυλάμε το τσάτνεϊ σε βαζάκι στο ψυγείο για 2 - 3 μήνες.

Μυστικά

Που το χρησιμοποιούμε:

  • Σε σάντουιτς με προσούτο ή άλλα εκλεκτά αλλαντικά (νούμπουλο, μανιάτικο σύγλινο, καπνιστό χοιρινό).
  • Σε σάντουιτς με στιβαρά ελληνικά τυριά (π.χ. πικάντικη γραβιέρα, κεφαλοτύρι, αλμυρούτσικο κασέρι) ή ως συνοδευτικό σε λευκά κατσικίσια τυριά.
  • Πλάι σε ψητά φιλέτα κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή κεφτεδάκια με κιμά πουλερικών.
  • Σε σος για πράσινες σαλάτες και ως συνοδευτικό σε πιάτα αλλαντικών.

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών