15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: για 1½ φλιτζ. τσαγιούΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το chutney φράουλα, bάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φράουλες, σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
- Ρίχνουμε τις φράουλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
- Φυλάμε το τσάτνεϊ σε βαζάκι στο ψυγείο για 2 - 3 μήνες.
Μυστικά
Που το χρησιμοποιούμε:
- Σε σάντουιτς με προσούτο ή άλλα εκλεκτά αλλαντικά (νούμπουλο, μανιάτικο σύγλινο, καπνιστό χοιρινό).
- Σε σάντουιτς με στιβαρά ελληνικά τυριά (π.χ. πικάντικη γραβιέρα, κεφαλοτύρι, αλμυρούτσικο κασέρι) ή ως συνοδευτικό σε λευκά κατσικίσια τυριά.
- Πλάι σε ψητά φιλέτα κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή κεφτεδάκια με κιμά πουλερικών.
- Σε σος για πράσινες σαλάτες και ως συνοδευτικό σε πιάτα αλλαντικών.