20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 μεγάλο μπολ / 12 πιπεριές

Για την τυροκαυτερή

Για τις πιπεριές

Διαδικασία

Τυροκαυτερή

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τις καυτερές πιπερίτσες για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουµε στο µπλέντερ τις πιπερίτσες µε το λάδι του τηγανιού και προσθέτουµε τα τυριά, το γιαούρτι και το σκόρδο λιωµένο (αν το βάλουµε).
  3. Πολτοποιούµε τα υλικά για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να λιώσουν καλά και το µείγµα να γίνει οµοιογενές.
  4. Μεταφέρουµε την τυροκαυτερή σε ένα µπολ, προσθέτουµε το κοµµένο αγγουράκι, ανακατεύουµε, σκεπάζουµε µε µεµβράνη και βάζουµε το µπολ στο ψυγείο, µέχρι να το χρησιµοποιήσουµε.

Πιπεριές (ψήσιμο+γέμισμα)

  1. Πλένουµε και σκουπίζουµε καλά τις πιπεριές.
  2. Κόβουµε ένα «καπάκι» από την καθεµία, από την πλευρά του κοτσανιού, και από το άνοιγµα αφαιρούµε τα σπόρια.
  3. Στρώνουµε ένα µεγάλο φύλλο λαδόκολλας στη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουµε εκεί τις πιπεριές, σε µονή στρώση.
  4. Τις ψήνουµε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τες µια-δυο φορές, µέχρι να µαλακώσουν, αλλά να µη µαυρίσει η φλούδα τους.
  5. Τις βγάζουµε από το φούρνο και τις αφήνουµε να κρυώσουν εντελώς.
  6. Μετά τις γεμίζουμε µε ένα κορνέ (ή µε ένα µικρό κουταλάκι) µε την τυροκαυτερή και τις βάζουµε σε µια µεγάλη πιατέλα.
  7. Τις σερβίρουµε σε θερµοκρασία δωµατίου ή κρύες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών