20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 1 μεγάλο μπολ / 12 πιπεριέςΓια την τυροκαυτερή
Για τις πιπεριές
Διαδικασία
Τυροκαυτερή
- Για την τυροκαυτερή, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τις καυτερές πιπερίτσες για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
- Ρίχνουµε στο µπλέντερ τις πιπερίτσες µε το λάδι του τηγανιού και προσθέτουµε τα τυριά, το γιαούρτι και το σκόρδο λιωµένο (αν το βάλουµε).
- Πολτοποιούµε τα υλικά για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να λιώσουν καλά και το µείγµα να γίνει οµοιογενές.
- Μεταφέρουµε την τυροκαυτερή σε ένα µπολ, προσθέτουµε το κοµµένο αγγουράκι, ανακατεύουµε, σκεπάζουµε µε µεµβράνη και βάζουµε το µπολ στο ψυγείο, µέχρι να το χρησιµοποιήσουµε.
Πιπεριές (ψήσιμο+γέμισμα)
- Πλένουµε και σκουπίζουµε καλά τις πιπεριές.
- Κόβουµε ένα «καπάκι» από την καθεµία, από την πλευρά του κοτσανιού, και από το άνοιγµα αφαιρούµε τα σπόρια.
- Στρώνουµε ένα µεγάλο φύλλο λαδόκολλας στη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουµε εκεί τις πιπεριές, σε µονή στρώση.
- Τις ψήνουµε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τες µια-δυο φορές, µέχρι να µαλακώσουν, αλλά να µη µαυρίσει η φλούδα τους.
- Τις βγάζουµε από το φούρνο και τις αφήνουµε να κρυώσουν εντελώς.
- Μετά τις γεμίζουμε µε ένα κορνέ (ή µε ένα µικρό κουταλάκι) µε την τυροκαυτερή και τις βάζουµε σε µια µεγάλη πιατέλα.
- Σερβίρουµε τις ψητές πιπεριές με τυροκαυτερή σε θερµοκρασία δωµατίου ή κρύες.