ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκατημέρια (τυροπιτάκια σε σχήμα σαλίγκαρου)Κατημέρια (τυροπιτάκια σε σχήμα σαλίγκαρου)
10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 1-2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα στην τοστιέρα με φέτα και κασέρι ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αυγό.
  2. Προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι, τον δυόσμο και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν μια μπαλίτσα.
  4. Την τοποθετούμε στο κέντρο μιας μεγάλης λαδόκολλας και πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνει επίπεδη, δίνοντάς της παραλληλόγραμμο σχήμα.
  5. Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τις άκρες της λαδόκολλας, φτιάχνοντας ένα πακετάκι.
  6. Τοποθετούμε την τυρόπιτα, έτσι όπως είναι τυλιγμένη στη λαδόκολλα, σε προθερμασμένη τοστιέρα και την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε την τυρόπιτα για άλλα 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών