ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπακαλιάρος στο φούρνο
15' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
2 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 2 ημέρες και 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
  2. Βουτάμε τις τομάτες για 5 δευτερόλεπτα σε νερό που κοχλάζει, τις βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
  3. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι και τις βάζουμε σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη, ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να ζαρώσουν.
  5. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το σκόρδο και το δεντρολίβανο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  6. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις σταφίδες και τις ψημένες ντομάτες (άκοπες), μαζί με όλα τα υγρά του ταψιού.
  7. Όταν το μείγμα αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και μαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  8. Πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο και αλατοπίπερο, σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις ντομάτες και συνοδεύουμε με πιλάφι.

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών