ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒασιλόπιτα με γιαούρτι, μαχλέπι και μαστίχαΒασιλόπιτα με γιαούρτι, μαχλέπι και μαστίχα
25' προετοιμασία
40' ψήσιμο
8' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 13'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για την vegan βασιλόπιτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.
  3. Σε ένα δοχείο ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το μηλόξιδο, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε και το κονιάκ.
  5. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
  6. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
  7. Προσθέτουμε στο μείγμα λαδιού-ζάχαρης το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα, το μαχλέπι, τη βανιλίνη και το ξύσμα και συνεχίζουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  8. Ανακατεύοντας προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το ρόφημα αμυγδάλου, το ξίδι και το κονιάκ.
  9. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  10. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά.
  11. Αδειάζουμε στο ταψί, χωρίς να ξεχάσουμε να βάλουμε και το φλουρί.
  12. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά.
  13. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας στο κέντρο της με ένα λεπτό μαχαίρι αν βγαίνει λερωμένο με υπολείμματα νωπής ζύμης, τότε χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο.
  14. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.
  15. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Αμυγδάλου

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών