ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέταςΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέτας
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη βελούδινη σούπα με ρόκα και σπανάκι ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι και τη ρόκα μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και την πατάτα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Μετά αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή το μούλτι (σε δόσεις) και το πολτοποιούμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  5. Για πιο φίνο αποτέλεσμα, περνάμε τον πολτό από σήτα.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών