Γιατί θέλει κι ο Ποπάυ το γκουρμέ του. Αρκεί να είναι απλό.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το νερό και μόλις το υγρό πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το σπανάκι, για περίπου 15-20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και χυμό λεμονιού και μεταφέρουμε το όλον στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις). Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία σούπα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα ή ανθότυρο στην πολτοποίηση, αλλιώς κρατάμε το τυρί για το γαρνίρισμα. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, σουρώνουμε το όλον από λεπτό σουρωτήρι. Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται: λεμόνι, μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με: τριμμένη φέτα ή ανθότυρο (αν δεν τα βάλαμε στην πολτοποίηση) και κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, στο τραπέζι σερβίρουμε αυγά βραστά ή μια απλή ομελέτα. Συμβουλές
  2. *Αγοράζουμε περίπου 1.200 γρ. σπανάκι, γιατί με το καθάρισμα θα έχουμε φύρα. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι (συσκευασμένο στο σούπερ μάρκετ), όμως είναι ακριβότερο.
  3. Για να δώσουμε γευστικό βάθος στη σούπα, προσθέτουμε 1 φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο κατά μήκος στη μέση μαζί με το νερό. Βράζουμε για 15-20 λεπτά, όπως περιγράφουμε. Έτσι, είναι σαν να χρησιμοποιούμε ζωμό κοτόπουλου, τον οποίο όμως φτιάχνουμε συγχρόνως με τη σούπα. Το κοτόπουλο το κόβουμε κομματάκια και φτιάχνουμε μια στραπατσάδα για να σερβίρουμε στο τραπέζι μαζί με τη σούπα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών