1 ώρα προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάζουμε τους βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό, για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και τις λιώνουμε καλά με πιρούνι ή με πρες πουρέ.
  3. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα βλίτα και τα ζεματίζουμε για 6-8 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Τα στραγγίζουμε και, όταν κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.
  5. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες, την ντομάτα, τα αυγά, τα τυριά, το παξιμάδι, ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να φτιάξουμε ένα σχετικά ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Πλάθουμε κεφτέδες μέτριου μεγέθους και τους αλευρώνουμε.
  8. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να φτάσει τα 2 εκ. και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Τηγανίζουμε τους αλευρωμένους κεφτέδες σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρυσαφένιο χρώμα, γυρίζοντάς τους τακτικά μέσα στο λάδι.
  10. Στραγγίζουμε τους βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT