Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά, με μια μικρή ελαστική σπάτουλα, όλα τα υλικά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Με ένα κουταλάκι (ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε εφαρμόσει απλή, στρογγυλή μύτη) γεμίζουμε παγοκύστες, κατά προτίμηση από σιλικόνη.
  3. Αφήνουμε στην κατάψυξη.
  4. Ξεφορμάρουμε ένα «παγάκι» από αρωματισμένο βούτυρο όποτε το χρειαζόμαστε.

Μυστικά

Που το χρησιμοποιούμε Κάθε «παγάκι» βουτύρου είναι αρκετό για 1 μερίδα. Το ρίχνουμε όπως είναι παγωμένο πάνω σε μια μπριζόλα, σε φιλέτο, σε μπιφτέκι, σε σαλάτες βραστών λαχανικών, σε ριζότο, σε ζυμαρικά κ.λπ. Το φαγητό πρέπει να είναι καυτό, ώστε το «παγάκι» να λιώσει απολαυστικά πάνω του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT