Ο ουαλέζικος… λαγός είναι στην πραγματικότητα ένα ιδιότυπο, ανοιχτό τυροτόστ που γίνεται στο πι και φι!
10'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210° C.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την μπίρα και τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί περίπου στη μισή ποσότητα.
- Xαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Προσθέτουμε το μείγμα μουστάρδας - κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό περίπου.
- Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις φέτες ψωμιού στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και τις ζεσταίνουμε ελαφρά, για 1 λεπτό.
- Τις βγάζουμε, τις αλείφουμε με την κρέμα και τις ξαναψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η επιφάνεια μια χρυσαφένια κρούστα (προσοχή μην μας καεί).
- Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως.
- Συμβουλή: To ορεκτικό αυτό λέγεται Welsh Rarebit (ουαλέζικο τοστ), αλλά από παραφθορά πήρε το όνομα Welsh rabbit, δηλαδή «ουαλέζικος λαγός»!
- Εδώ προτείνω μια εύκολη παραλλαγή με όλη τη γεύση και το χαρακτήρα της αρχικής, παραδοσιακής συνταγής.
- Προτιμήστε ένα καλό τυρί τσένταρ, που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε παντοπωλεία, και μια δυνατή μπίρα τύπου ale.
- Αυτή η συνταγή πρέπει να ετοιμαστεί και να σερβιριστεί την τελευταία στιγμή, καθώς το μείγμα της κατσαρόλας, αν κρυώσει, πήζει.
- Η διαδικασία παρασκευής όμως είναι πολύ σύντομη:.