ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦέτες ψωμιού με προσούτο, σύκα και πιπέριΦέτες ψωμιού με προσούτο, σύκα και πιπέρι
10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε Welsh Rarebit (Φέτες ψωμιού με κρέμα μπίρας και τυριού), ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210° C.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την μπίρα και τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί περίπου στη μισή ποσότητα.
  3. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα μουστάρδας - κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό περίπου.
  5. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  6. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις φέτες ψωμιού στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και τις ζεσταίνουμε ελαφρά, για 1 λεπτό.
  7. Τις βγάζουμε, τις αλείφουμε με την κρέμα και τις ξαναψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η επιφάνεια μια χρυσαφένια κρούστα (προσοχή μην μας καεί). Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

To ορεκτικό αυτό λέγεται Welsh Rarebit (ουαλέζικο τοστ), αλλά από παραφθορά πήρε το όνομα Welsh rabbit, δηλαδή «ουαλέζικος λαγός»! Εδώ προτείνω μια εύκολη παραλλαγή με όλη τη γεύση και το χαρακτήρα της αρχικής, παραδοσιακής συνταγής. Προτιμήστε ένα καλό τυρί τσένταρ, που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε παντοπωλεία, και μια δυνατή μπίρα τύπου ale. Αυτή η συνταγή πρέπει να ετοιμαστεί και να σερβιριστεί την τελευταία στιγμή, καθώς το μείγμα της κατσαρόλας, αν κρυώσει, πήζει. Η διαδικασία παρασκευής όμως είναι πολύ σύντομη:.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών