20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το κρέας

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

Για το κρέας

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Με μια λαβίδα το μεταφέρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι του τηγανιού σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Το αδειάζουμε (μαζί με το λάδι) στην κατσαρόλα με το κρέας.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί και την τριμμένη ντομάτα μαζί με τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας.
  5. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει βράση το φαγητό, έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1½ ώρα – στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό).
  6. Δοκιμάζουμε αν μαλάκωσε το κρέας τρυπώντας το με ένα πιρούνι.
  7. Λίγο πριν γίνει το κρέας, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, με όλο τους το λάδι, και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν και το φαγητό να μην έχει πολύ ζουμί.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για το αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού. 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά όσο από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας μπορούμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  3. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, σείουμε την κατσαρόλα να πάει παντού και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να ζεσταθεί η σάλτσα λίγο ακόμα, αλλά να μη βράσει και κόψει.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών