10' προετοιμασία
30' παρασκευή
15' αναμονή
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6-7

Mαρέγκα

Σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον χυλό για τις κρέπες σύμφωνα με τη βασική συνταγή και τον αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί, εκτός ψυγείου.
  2. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στον χυλό, ανακατεύοντας απαλά.
  3. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18-20 εκ. και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
  4. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε μία δόση από τον χυλό και τον αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι ώστε να ψηθεί και η επιφάνεια από τους εγκλωβισμένους ατμούς και αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η κρέπα και να ξεκολλάει από το τηγάνι.
  5. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο και ιδανικά τη σερβίρουμε αμέσως, ζεστή, γαρνίροντας με φρέσκα σύκα, κουκουνάρια και μέλι. Αλλιώς, φτιάχνουμε όλες τις κρέπες και τις διατηρούμε σκεπασμένες, για να μην κρυώσουν, μέχρι να τις σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών