10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 150 ml νερό σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το τσίλι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να σχηματιστεί ένα λείο, βελούδινο ρόφημα.
  5. Σερβίρουμε σε κούπες και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 κουτ.
  6. σούπας σαντιγύ.
  7. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απολαμβάνουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών