![Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/keik-sokolatas-kafe-kateytheian-sto-tapsi-vima-vima-gastronomos-420x560.jpg?v=1699292433)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για το ρόφημα σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 ml νερό σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το τσίλι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
- Προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να σχηματιστεί ένα λείο, βελούδινο ρόφημα.
- Σερβίρουμε σε κούπες και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 κουτ. σούπας σαντιγύ.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απολαμβάνουμε το ρόφημα ζεστής σοκολάτας.