20' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια τραχιά κρέμα.
  4. Αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά και ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε 4 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο δεύτερο από πάνω ράφι του φούρνου, για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  6. Συνοδεύουμε με λεπτοκομμένο λάχανο σαλάτα και δροσερό γιαούρτι, ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Ένα κόκκινο κρασί με μέτριο σώμα και ήπιες τανίνες, ένα Αγιωργίτικο, ένα Merlot, ένα κρητικό χαρμάνι

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 94.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών